COVID-biztos lesz a tábor!

A DUE Őszi Alkotótáborát a járványvédelmi szabályok és ajánlások maximális betartásával rendezzük meg. Olvasd el figyelmesen a tájékoztatónkat!

Az aktuális jogszabályok alapján a DUE Őszi Alkotótábora néhány rendelkezés és ajánlás fegyelmezett alkalmazásával törvényesen megtartható. A helyzetet természetesen mi, szervezők is folyamatosan figyelemmel kísérjük, és a szükséges döntéseket azonnal meghozzuk.

A táborban csak tünetmentes emberek vehetnek részt, beleértve a táborlakókat és a táborvezetőségi tagokat. A táborlakóktól igazolást kérünk arról, hogy közösségbe mehetnek. Negatív koronavírus-teszt(eke)t nem követelünk meg, mert ilyet a jogszabály sem ír elő, de nem is lenne értelme, mert ez a vizsgálat csak az elvégzésének pillanatában érvényes fertőzöttségmentességet bizonyítja, ami megérkezéskor rosszabb esetben már nem igaz.

A tábor első napján, a megérkezéskor, utána pedig minden reggel minden résztvevő testhőmérsékletét megmérjük erre a célra szolgáló érintésmentes eszközökkel. A zárt helyiségekben lebonyolított nagyobb létszámú tábori rendezvényeken, és mindenhol, ahol nem biztosítható a másfél méteres távolság, a maszk használata kötelező, leszámítva természetesen az étkezéseket. Kérjük, hogy hozz magaddal elegendő maszkot, mert a kimosásukra nem lesz lehetőség.

A tábor és annak összes rendezvényének területén fertőtlenítőszer-adagolókat helyezünk ki, és megköveteljük a rendszeres kézmosást is. A helyiségeket és a használt eszközöket rendszeresen fertőtlenítjük, amiben kérjük a táborlakók közreműködését is. Az érintkezéssel járó üdvözlési formákat lehetőség szerint kerüljük.

A táborlakókat kifejezetten kis létszámú szobákban helyezzük el, ami akár kétfős szobákat is jelenthet.

Ha valaki a tábor ideje alatt tüneteket észlel magán, azonnal köteles értesíteni a táborvezetőséget. A tábornak dr. Hadik György személyében ügyeletes orvosa, Kómár Mátyás személyében pedig ügyeletes gyógyszerésze van. A kollégiumban elkülönítő orvosi szobát tartunk fenn, és fertőzésgyanú esetén a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul végrehajtjuk az ilyen helyzetekre kidolgozott protokollt. A szülőket természetesen azonnal értesítjük a gyerekük egészségi állapotának esetleges változásáról.

Összességében a tábor a máshol is érvényes szabályok és ajánlások betartása mellett semmivel nem jelent nagyobb járványügyi kockázatot vagy kényelmetlenséget, mint a mindennapi élet, amelyben iskolába, dolgozni, bevásárolni vagy kikapcsolódni járunk. Kérjük, hogy táborlakóként te is segíts abban, hogy ez így legyen! Sokat tehetsz azzal például, ha a táborig nagyon vigyázol magadra: viseled a maszkot, tartod a védőtávolságot, sokat mosol kezet, lehetőség szerint nem mész nagyobb közösségbe, nem érintkezel betegekkel, mert akkor nem kell lemondanod a részvételed, vagy nem veszélyeztetsz másokat – akár az egész tábort.

Nem a koronavírus-járványhoz kapcsolódó, de fontos kérésünk, hogy az esetlegesen szükséges gyógyszereidet mindenképpen hozd magaddal, és azok használatáról a tábor kezdetén értesítsd a választott csoportvezetődet.

Köszönjük!

A táborvezetőség

Share this Post