Ezekben a csoportokban tanulhatsz 2018-ban

RÁDIÓS

A csoport vezetője: Balog Peti

A csoport feladata a tábori rádió működtetése: az élő reggeli műsorok szerkesztése, a déli krónikák elkészítése. Itt kipróbálhatod magad műsorvezetőként, szerkesztőként, zenei szerkesztőként, hírolvasóként, hírszerkesztőként és technikusként is.

A csoport tagjai:

VIDEÓS

A csoport vezetője: Szentendrei Adrienn

A csapat 10 napon keresztül az M2 gyerek és ifjúsági csatorna stábjával dolgozhat. Olyan rövidfilmeket forgatásában vehetsz részt, amik majd a TV-ben is lemennek.

Ebben a csoportban feldolgozhatod videós anyagokban a tábor eseményeit, de megvalósíthatod bármilyen kreatív ötletedet. A korábbi táborokban többek között ilyen produktumok készültek: összefoglaló egy tábori programról, humoros összeállítás bármilyen témában, kreativitás néhány percben, oknyomozó riport, oktató videó és videoklip is. Itt kipróbálhatod magad operatőrként, vágóként, műsorvezetőként, riporterként, szerkesztőként, stb…

A csoport tagjai:

 

TV

A csoport vezetői: Kobl Adri és Glacz Norbi

Ha ebbe a csapatba jelentkezel, hasonló anyagokat készíthetsz majd, mint a videós csoport tagjai. Annyi különbséggel, hogy itt a videók stílusa sokkal közelebb áll a klasszikus televíziós műfajokhoz. Például egy hagyományos híradó elkészítésében is részt vehetsz. Lehetsz itt is riporter, vágó, operatőr, szerkesztő, műsorvezető, hírolvasó, vagy bemondó. Persze nem maradhatnak el a könnyedebb hangvételű riportok, érdekes oknyomozó filmek és a videoklipek sem.

A csoport tagjai:

 

ÚJSÁGÍRÓ

A csoport vezetői: Berei Dani és Hanis Patrícia

A tábor újságíróinak feladata beszámolni a tábor fontos és érdekes eseményeiről. A naponta megjelenő nyomtatott napilap, a Balatonpárszó cikkeit te írhatod. Megtanulhatod az újságírás minden apró titkát két profi segítségével. Részt vehetsz a lap végleges formájának a megszerkesztésében is. Beleleshetsz például abba, hogy működik a tördelés.

A csoport tagjai:

 

FOTÓS ÉS GRAFIKUS

Két profi fotós segítségével képalkotást tanulhatsz 10 napig. Ha van fényképezőgéped, mindenképp hozd magaddal, de ha nincs, akkor is szívesen látunk a csoportban. Dolgozhatsz fotóriporterként, vagyis te készíthetsz illusztrációkat az online és újságíró csoport cikkeihez. Emellett megvalósíthatod kreatív ötleteidet is, akár művészi fotókkal. Ezekből kiállítást is szoktunk nyitni a tábor végén. De besegíthetsz bármilyen projektbe, ha valakinek fényképeket kell készíteni.

A csoport vezetői: Czikkely Marci és Ladjánszki Máté

A grafikusok pedig a fotósokkal dolgoznak együtt a 10 nap alatt. Közösen alkotják meg például az online újság és a print újság arculatát, valamint összedolgoznak, ha bármilyen képi megvalósításról van szó. Ha ide jelentkezel, elsajátíthatod egy grafikus munkájának, tudásának alapjait.

A csoport vezetője: Klebercz Kriszta

A csoport tagjai:

 

ONLINE

A csoport vezetői: Gálosi Dóri és Váry Dani

Mivel fontos figyelembe venni, hogy a 21. században élünk és hogy a technika rohamosan fejlődik, természetesen nem maradhat DUE-tábor online csoport nélkül. Itt kitanulhatod az online újságírás fortélyait, a bloggerkedést, honlap/blog szerkesztést, sőt, ha van kedved, még rádiós podcastokat és a vlogokat is gyárthatsz.

A csoport tagjai:

 

VLOGGER

A csoport vezetői: Ihos Iringó és Babaitisz Jorgosz

Manapság egyre többen inditanak, YouTube csatornát olyan céllal, hogy híres vloggerek szeretnének lenni. Ha te is érzel magadban ilyen ambíciókat, szeretnéd magad ebben a műfajban kipróbálni, megtanulni mindent ami, egy vlog elkészítéséhez kell. Értsd ez alatt az ötletelést, forgatókönyvírást, a megvalósításti folyamatokat és az utómunkákat, akkor ebben a csoportban a helyed. Mivel a vloggerek “élete” nem csak a youtubera feltöltött videókról, szól, hanem az egyéb social média felületek kezelésével, azt is megtanulhatod, ezeket, hogyan kell profin kezelni. (Instagram, Facebook)

A csoport tagjai:

 

Share this Post