Csoportvezetők 2018-ban

Czikkely Marci – a fotós csoport vezetője

A 2013-as zánkai Médiatábor volt élete első legjobb 10 napja, aztán a 2014-es fenyvesi a második… Mint fogalmazott, ezen a nyáron jön élete ötödik legjobb 10 napja.
Imád mindent, ami kreatív. Fotózni, írni, rajzolni, de leginkább beszélni. Nyelveket is beszél. A két kedvence a spanyol és a latin. Ő lesz az a táborban, akit legtöbbször látsz majd Macarena táncot járni.
Épp a tudomány világában bontogatja szárnyait, ami szerinte egy minden képességet igénybe vevő kaland. Kérdéseket feltenni, nagy dolgokról gondolkodni, megvitatni, megérteni, előadni, megírni, kiszínezni, eladni. Ezeket szeretné neked átadni.
Tanulmányait a szegedi orvoskar Szent-Györgyi ösztöndíjas hallgatójaként végzi, kutató munkáját pedig a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Kísérleti Evolúcióbiológiai csoportjánál, antibiotikum rezisztencia és evolúciós genommérnökség témában.

Glacz Norbi – operatőr-vágó, a szeretlekmagyarorszag.hu munkatársa

A szeretlekmagyarorszag.hu operatőre, vágója, illetve ő készítette a legtöbb élő videót az oldalra. A saját vállalkozásában reklámfilmeket, videoklipeket, esküvői filmeket és rendezvény videókat készít. 2007-ben volt először táborban, azóta csak egy évet hagyott ki. Idén is várja a csoportjába azokat a jelentkezőket, akik azt szeretnék, ha a hobbijuk a munkájuk lenne.

Kobl Adri – újságíró, az Ipoly TV szerkesztő-riportere

Ne tévesszen meg az első nevem (Kobl Gabriella Adrienn), legyek inkább csak Adri. Lehet, hogy ez a 4. táborom, de jobb tiszta vizet önteni a pohárb,a tehát inkább így kezdem, ráadásul fontossági sorrendben: Kávéval működök, pici vagyok és nagyon keveset alszom. A Metropolitan Egyetem kommédiása vagyok, pr-reklám-marketing szakirányon, mint levelezős, emellett az egyetemei szakkollégium vezetője. Amúgy munka mániás vagyok és az Ipoly TV egyik teljesállású szerkesztő-riporter, vágójaként tevékenykedek és hajtom fel a híreket, említésre méltó történéseket, érdekes embereket nap mint nap. A képernyő mögött és előtt is szoktam állni, de igazán az írás az ami.. AMI! Kevés olyan téma/platform/ médium van, amibe nem másztam már most bele; a borászati szaklaptól, a cég marketingig, a különböző kult. rovatokkal bezárólag írtam kisebb nagyobb karakter számú műveket. Szerintem nincs fiús vagy lányos téma,- a sport sem áll távol tőlem, de a tudomány a kedvenc tárgyköröm ezért is vezetem a DUE Tallózó Pont TE és a Tudós Csajok rovatát. A táborban legfőbb célom az lesz, hogy a lehető legváltozatosabb szókincsű készegészeket alkothassunk együtt, úgy hogy ne ijedjünk meg az interjú alanyoktól, tudjunk mit kezdeni egy hibás hangfelvétellel, és jól kezeljük a kritikát.

UI: viccesen javítok cikkeket. Többen ezt állítják.

Ladjánszki Máté – a fotós csoport vezetője

Szenvedélye a fotózás iránt 15 éves korában kezdődött. Volt egy családi fényképezőgépük, amit nyaralásokkor mindig magukkal vittek, és valahogy állandóan az ő kezében kötött ki. Ezért a legtöbb családi képen ő nem is szerepel 🙂 Gimnáziumi évei alatt teljesen rákattant, és mikor érettségi előtt ki kellett találni, hogy hova szeretne tovább tanulni, eldöntötte, hogy fotós lesz. Addig autodidakta módon tanulta a fotózást, de ezután a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakán folytathatta tanulmányait. Jelenleg másodéves, és a szakmai gyakorlatát az MTI-nél kezdte el fotóriporterként.

Balog Peti – a rádiós csoport vezetője

Városában, Székesfehérváron működik a Táska Rádió, ami az ország egyetlen olyan adója, ami frekvenciával rendelkezik, műsorát pedig általános- és középiskolás diákok készítik. 13 éves kora óta itt műsorvezető, a rádiózás a mindene. 2017 szeptemberétől a Lánchíd Rádió riportere volt, hírterületen, egészen az áprilisi megszűnésig. 2014-ben lett a DUE tagja, ebben az évben táborozott először. Azóta minden nyáron fix program neki ez a 10 nap. Célja, hogy az új tagokkal megismertesse és megszerettesse a rádiózást, eddig szerzett tapasztalatait megossza velük, ezen felül pedig együtt tanuljon velük.

Babaitisz Jorgosz – a vlogger csoport vezetője

2014-ben volt az első nyári tábora, és azóta a DUE és annak a tagjai az élete része. A sok lehetőség, köztük a tanulásra való lehetőség, ami miatt megszerette az egyesületet. Na meg persze a közösségéért. Úgy tartja, hogy ez egy olyan hely, ahol olyan emberekkel lehetsz, akikkel közös az érdeklődés, és nem kell megfeszülnöd, belehalnod, hogy szimpatikus legyél mindenkinek! Jelenleg a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium végzős diákja, mostanában az érettségire koncentrál leginkább, de júliusra a tábor és a csoportja lesz a legfontosabb. Korábban a Kossuth Rádió, Vendég a háznál című műsor diákrovatában volt műsorvezető, de készített pár rövid videót a Szeretlek Magyarország Médiacsoportnak is. Rendszeresen készít videókat a DUE-nak, de a mozgóképen és a hangon kívül van még két szenvedélye: a rap és a slam poetry. Ebben a tanévben rendhagyó irodalom órákat, délutáni foglalkozásokat tartott alsó tagozatos gyerekekneka Budapest Schoolban. Segített elkészíteni nekik egy videoklipet is iskolai zaklatás témában, amit az RTL Klub is bemutatott.

Gálosi Dóri – az online csoport vezetője

1997-ben születtem Budapesten, és majdnem napra pontosan 16 évvel később ismerkedtem meg a DUE-val Zánkán, az első Médiatáboromba. Oda hogyan keveredtem, az már fogós kérdés, de az biztos, hogy 10 nappal később úgy éreztem, ez az a közösség, aminek a tagja szeretnék lenni. Így hát azóta is „lelkes gyerek” vagyok, és segítem az egyesület munkáját. 2013/14-ben Magyarország legjobb diákvállalkozásának, a C4M marketing igazgatója voltam, ebből a projektből nőtte ki magát a magyarországi vállalkozásokkal foglalkozó blogom a Rexplored.hu. 2014 ősze óta pedig a Felonline.hu kulturális magazin zenei újságírója vagyok, ami mellett a DUE Tallózó kultúra rovatát is vezetem. Szabadidőmben mindent csinálok, ami csak belefér, többek között az időtöltés a DUE-s barátaimmal, illetve az iskolába járás. Ha nagy leszek, igazából még nem tudom, pontosan mi szeretnék lenni, de nagyon remélem, hogy a DUE és az újságírás valamilyen szerepet fog játszani az életemben

Klebercz Kriszta – grafikus, tipográfus

Grafikus, tipográfus és vizuális mindenes vagyok, ezzel kelek és ezzel fekszem, szerencsére a kenyeremet is ezzel keresem. Logókat, kiadványokat, weboldalakat tervezek és minden mást is amire éppen felkérnek. Szabadon úszom az árral (szemben), saját vállalkozásomat viszem, tehát egy személyben vagyok a titkárnő Gizike és Kovács úr a könyvelő. Dolgozom itthon és külföldön egyaránt, elég nagy részét teszi ki munkáimnak az arculattervezés, de sokat mozgok gasztro területen is. A munkám a hobbim, a hobbim a munkám, mindenkinek valami hasonló izgalmas hivatást kívánok.

Hanis Patrícia – az újságíró csoport vezetője

Az újságírással először középiskolásként kezdtem el foglalkozni. Éveken keresztül rendszeresen írtam a városi lapba (Ajkai Szó) és a megyei napilapba (Napló). Többször táboroztam már a Napló által szervezett (SÉTA) és a DUE médiatáboraiban. A gimnázium után a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány szakán tanultam és tanulok tovább jelenleg is. Dolgoztam a GazMagnak, tavaly kezdtem el a Szeretlek Magyarországnál írni. Megkereshetsz akkor is, ha a szakmai információk mellett, “csupán” arra lenne szükséged, hogy valaki meghallgasson.

Szentendrei Adrienn – a videós csoport vezetője

Újságíró vagyok, aki sokáig pedagógusként dolgozott. Most pedig az MTVA Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségének munkatársa, az M2 Hetedhét Kaland felelős szerkesztőjeként tevékenykedem. Imádom a gyerekeket és a tábori csoportomról mindig maximális odafigyeléssel gondoskodom, mintha csak a saját gyermekemről lenne szó.

Váry Dani – az online csoport vezetője

Azóta jár a DUE táborba amióta az eszét tudja. Nem vicc: az alapítók közé tartozó édesapja már akkor elhozta közénk, amikor a kicsi Dani még tényleg kicsi Dani volt és nem egy magas, okos, jóképű szociológus hallgató az ELTE-n, fiatal kora ellenére tekintélyes közösségszervezői és diákújságírói múlttal.

Berei Dani – az újságíró csoport vezetője

Újságíró, szerkesztő vagyok a Szeretlek Magyarországnál, immár 5 éve, időnként van szerencsém írni a Forbes Magazinba és szeptember óta főszerkesztő helyettese vagyok a DUE lapjának, a Tallózónak. Imádom a munkám, amiről – Herczeg Zsoltitól lopva a gondolatot – meg vagyok győződve, hogy a világ legjobb hivatása. Szabadidőmben sportolok, sportot fogyasztok és a sportról írok/rádiózom. Kedvenc macskám az állat, kedvenc Juventusom a focicsapat és kedvenc sárgám a szín.

Ihos Iringó – a vlogger csoport vezetője

Sziasztok, Ihos Iringó vagyok egy kisvárosi, pontosabban szekszárdi lány. Nem titkolt gyerekkori álmom a médiában való elhelyezkedés mindt műsorvezető és vagy szerkesztő riporter. Saját lehetőségeimhez mérten ezért hoztam létre a 2017 februárjában a saját YouTube csatornámat aminek a RingloTube nevet adtam. Azért választottam ezt a platformot saját magam megmutatására mert elég szabad és közvetlen, illetve a munka is van vele bőven. Nagyon élvezem, a kreatív tervezéstől kezdve az utómunkákon át a feltöltés gombig mindent én csináltam magamnak, és szeretném nektek is megtanítani a vlog és a youtube minden szegletét. A videózáson kívül ami talán még érdekes lehet, hogy nem kezdek el reggelt kávé nélkül, álltalában időben szeretek kelni, hogy mindenre jusson időm, és egy plusz infó, rettegek a labdáktól. Tudom most nem érted miért és jót nevettél de hát ez van. 🙂

Share this Post