Hírók, Kattantak és egyéb médiaszereplők

Kattantak és Híró-k dolgoznak a DUE 38. Médiatáborában és vasárnap reggel kilenc órakor már két csoportszignál már elkészült a hétből – tudta meg a mediatabor.hu.

Vasárnap délelőtt az álhírekről szóló előadással folytatódott a Médiatábor

A Kattantak néven információink szerint a fotóscsoport működik majd a következő néven, míg a Híró-kat az egyik újságíró csoport tömöríti. A tévés csoport Szentendrei Adrienn vezetésével a CsapatszellM2 néven folytatja kreatív tevékenységét, az online csoport pedig Poston néven tölti a hálót. A Vlogisztika kihívásaira reagálnak a vloggerek a Médiatáborban, míg a rádiósok CsakraMaffia néven gyártanak műsorokat, melyeket szerényen a „csakra gyógyító spirituális” produkciók kategóriájába sorolnak be.

A Kattantak, Híró, Poston, Csakramaffia, Vlogisztika és CsapatszellM2 csoportok szombaton lázasan dolgoztak a csoportszignálók kitalálásával és azok elkészítésével is. A DUE 38. Médiatáborának következő napjaiban a csoportok ezekkel a szignálókkal azonosítják magukat és az elkészült produkcióikat is, de nem elhanyagolható szerepe ezeknek a csoportszignálók, hogy a tábor szakmai vezetői is ezeket adják le a tábori rádióban, amikor csoportfoglalkozásra, vagy más aktivitásra hívják a csoportjukat.

A tábor szakmai programjait szombat este egy ötállomásos szakmai vetélkedővel folytatta a tábor vezetése. A hét csoportot egy picit összekeverték a csoportbeosztáshoz képes, annak érdekében, hogy a táborozók jobban megismerhessék egymást. Balatonszárszó öt különböző pontján egy-egy szakmai feladatot kellett végrehajtaniuk a csoportoknak. Tudósítaniuk kellett egy elképzelt eseményről, ötképes fotósorozatot készítettek egy adott cikk illusztrálásához és influencer-bejegyzést kellett létrehozniuk. Az egyetlen alig-szakmai feladata a csoportoknak az volt, hogy statisztikát készítsenek magukról, mindezt pedig annak érdekében, hogy a feladat során tudomásukra jutott adatok segítségével jobban megismerjék egymást.

A Médiatábor létszáma szombat és vasárnap folyamán dinamikusan változik: szombaton egészségügyi okokból átmenetileg hazatért egy táborlakó, vasárnap pedig egy újabb fiatal érkezik a DUE 38. Médiatáborába, ezzel ismét 97 lesz a létszám a balatonszárszói Lepkeház ifjúsági szállón.

Varga G. Gábor