A Médiatábor vezetői

Kecskés István (Kecsó) – táborvezető

Ő a DUE elnöke is egyben. Újságíró, aki dolgozott már a Nemzeti Sportnál, napilapoknál és kommunikációs ügynökségnél is. Jelenleg a Blogstar szerkesztője és a Sportfaktor főszerkesztője. Csoportot ugyan nem vezet, de amúgy mindent, hiszen ő a tábor főszervezője, első számú döntéshozója és felelőse. Minden olyan ügyben szívesen, nyugodtan és gyakorlottan segít, amiben a csoportvezetők és szakmai vezetők már nem illetékesek, és szükség esetén ő tartja a kapcsolatot a szülőkkel. Aktív sportszervező, aki úgy fanatikus Újpest-drukker, hogy közben nem bont meg lelátókat. Becsületes, családszerető ember. Iszonyatosan rossz szóvicceket tud.

Dr. Szayly József – szakmai menedzser

Újságíró, üzletember. Évtizedeket töltött el a Magyar Rádióban, az intézmény alelnöke is volt. Az ő nevéhez fűződik a Petőfi rádió sikeres zenei adóvá formálása emellett televíziós tapasztalatokkal is rendelkezik. Figyelmes, korrekt, józan világlátású, igényes, jó ízlésű, a jég hátán is megélő szakember, akitől mindent megtudhatsz arról, hogyan lehet élni, érvényesülni és túlélni a médiában, vagy akár azon is túl. Szeret vitorlázni, és tud is.

Prof. Dr. Balázs Géza – szakmai tanácsadó

Nyelvész, néprajzkutató, antropológus. Az ELTE és a Partiumi Keresztény Egyetem professzora, a modern magyar nyelvstratégia kidolgozója, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (e-nyelv.hu) alapítója. Több tucat könyv és több száz tanulmány szerzője. 1982-ben részt vett a médiatábor, 1989-ben pedig a DUE megalapításában. Azóta az egyesület alelnöke. Nagy tudású, humánus ember, akit a szlengtől kezdve az sms nyelvén át a pálinkáig nagyon sok téma érdekel. Nyugodtan szólítsd meg a táborban (tegezd és szólítsd Gézának), mert maradandó élmény lesz beszélgetni vele.

Varga G. Gábor (Vaga) – szakmai tanácsadó


Fut, motorozik, vitorlázik, repül, és ezeket ugyanolyan komolyan veszi, mint hivatását, az újságírást. Lehúzott pár évet a bulvárban, aztán váltott: a Népszabadság gazdasági rovatánál dolgozott. Jelenleg a HírTV Célpont című műsorának a szerkesztője. Talpraesett, igényes, tájékozott, kifinomult ízlésű, jó humorú ember, aki sosem hagyja cserben azt, akinek szüksége van rá. Repülőkről, kávéról, borról, telefonokról ijesztően sokat tudó világutazóként sosem hagyja ki a DUE-tábort, és ettől mindannyiunk szellemi részvényindexe szárnyal.

Herczeg Zsolti – szakmai segítő

A DUE életem elválaszthatatlan része. Egy olyan baráti és szakmai közösség, ami többet adott nekem bármi másnál. Köszönhetem „Neki” – így, megszemélyesítve – a legjobb barátaimat, értelmes és értékes társadalmi munkámat, szakmai tapasztalataim és előmenetelem jelentős részét. Főállásban az InfoRádió belpolitikai riportere és parlamenti tudósítója vagyok, de foglalkozom kommunikációs tanácsadással és webszerkesztéssel is. Korábban rádiós újságírást tanítottam a Budapesti és Kommunikációs Főiskolán, de ma is hívnak oktatni különböző tanfolyamokra. Szabadidőmben az erdőket és a hegyeket járom. Legjobb barátaim mind DUE-sok, akikkel az összetartozás érzése rendkívül erős. Nem tudok még egy ilyen erős, állandó, toleráns, mindenkit befogadó, vidám, bulis, értelmes és igényes csapatot, mint a DUE.

Kruzslicz Dávid – szakmai tanácsadó

A DUE-val 15 évesen találkoztam először, amikor élőben jelentkezett be a giminkből a Reggeli Csúcs. Az első nyári táborom, mint itt mindenki másnak, nekem is életre szóló élményt jelentett. Ma „civilben” az RTL Klub Híradóját szerkesztem, valamint a Házon kívül című műsor egyik szerkesztője és riportere vagyok. Tizenöt éve dolgozom tévés újságíróként, főként politikai, gazdasági, bűnügyi területen. Amolyan hobbiként én vezetem a Szeretlek Magyarország Médiacsoportot, amihez több tucat nagyon népszerű Facebook-oldal tartozik, mint pl. az I ♥ Budapest, az I ♥ Nyár, az I ♥ Zene, valamint a Szeretlek Magyarország! weboldal. Az első nyári tábor óta egyet sem hagytam ki. Volt, amikor úgy gondoltam, ideje lenne a nyarat máshol tölteni, de rá kellett jönnöm, hiányoznának a barátaim. Meg arra is, hogy míg pihenésre kiváló a tengerpart, feltöltődni csak a DUE-táborban tudok. A hétköznapok sok újságírót tesznek cinikussá vagy kiábrándulttá, de az a lelkesedés, ami itt körülvesz, engem mindig emlékeztet arra, miért is kezdtem el, és miért érdemes tovább csinálni.

Váry Gábor – szakmai tanácsadó

A Petőfi rádió különböző műsoraiban dolgoztam. A legtöbbet és a legszívesebben a Reggeli Csúcsban. A műsor megszűnt, majd újraindult. Részt vettem a temetésen és az újraélesztésben is. Szerkesztettem, műsort vezettem, riportokat készítettem. Legszívesebben az idegen nyelven készített interjúkra, vagy a nyarakra emlékszem, amikor egy hétig Pécsről, Szegedről szólt a rádió. Majd újra elhallgatott a Reggeli Csúcs, de én ezt már nem vártam meg. Részt vettem a DUE alapításában, ’89-ben. Vezettem a külügyi bizottságot, alelnöke voltam a European Youth Press-nek. Ott voltam a Sajtófesztivál születésénél, majd részt vettem azok szervezésében. Szerveztem a diákrádiós hálózatot, ahová kezdetben kazettán, most már CD-n és interneten jutnak el havi műsoraink.

Kiss Gábor (KisCé) – szakmai tanácsadó

Az eredeti szakmámra már szinte nem is emlékszem. Jelenleg a saját webfejlesztő cégemet vezetgetem, illetve tulajdonostárs vagyok a Szeretlek Magyarország Médiacsoportban is. Ami sokkal fontosabb viszont a tábor szempontjából, hogy 22 évet töltöttem különféle rádiókban. Ebből a közel 10 évet a Petőfi Rádió imaging producereként, de én barkácsoltam pl. a Jazzy első szignálcsomagját is. Leginkább a rádiós hangzásban, szignálkészítésben, reklámok, promók írásában, készítésében vagyok otthon és ha Klock-Balog Peti csoportvezetőtársammal és velem tartotok, akkor titeket is beavatlak a tudományom legféltettebb titkaiba. A rádiós 22 évemet persze DUE-s 22 évnek is mondhatnám, hiszen, amióta csak rádiós lettem, DUE-s is vagyok. Itt a DUE-ban leginkább úgy szólítanak, hogy Kiscé, többnyire hallgatok is rá. (Rövid történet, majd elmesélem… ) Keress bizalommal, ha rádiós ügyben segítségre van szükséged, vagy ha csak kéne egy „öregebb hang”.

Zala Orsi – szakmai tanácsadó

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar-kommunikáció szakának elvégzése után sem maradt hűtlen a DUE-hoz, mindig számítani lehetett rá. Többször volt titkárságvezető, és több titkárságvezető betanítója, mentora. Évekig ő volt a DUE Hírek szerkesztője. Egyesületünk lapja az ő munkája nyomán vált országosan jegyzett és elismert, Magyarországon egyedülálló ifjúsági magazinná. A DUE Tallózót havonta több tízezer fiatal olvassa, a lap évente több száz diák számára jelent országos bemutatkozási lehetőséget. A DUE Tallózó című lap főszerkesztője volt sokáig

Bárkányi Dominik és Vida Belián – műszaki vezetők

Sziasztok, Vida Belián vagyok, és idén Bárkányi Dominikkal fogjuk a tábor technikai részét rendben tartani. Tanulmányainkat az ELTE és a Miskolci Egyetem berkein belül folytatjuk, Ő Programtervező Informatikusként, szerény személyem pedig Anglisztikát tanulok Kommunikáció és Médiatudomány szakosodással. Nekem ez a nyolcadik, neki a kilencedik tábora, mindketten tagjai vagyunk a táborban alakult “Három Legenda” nevű triónak. Bármilyen technikai vonzatú kéréssel/kérdéssel bátran fordulhattok hozzánk, amiben tudunk (márpedig nincs olyan amiben nem tudunk) segítünk!

Kovács Orsi – operatív munkatárs

Kovács Orsolya Alexandra a becses nevem, de ha azt mondod Orsialex az még jobb! 🙂

13 és fél évesen kerültem a DUE-ba, és az idei lesz az 5. táborom, idén már programszervezőként. Még tanulok, leginkább gazdaságot, de a színészet sem áll távol tőlem. Azt mondták, írjam le a céljaim is, több út áll előttem, de mindenképp a színpadon. Vagy az élet színpadán vagy egy színházéban. Majd kiderül.
Ha ismersz azért, ha nem, azért beszélgessünk.
Bátran keress!
❤️

🙂

13 és fél évesen kerültem a DUE-ba, és az idei lesz az 5. táborom, idén már programszervezőként. Még tanulok, leginkább gazdaságot, de a színészet sem áll távol tőlem. Azt mondták, írjam le a céljaim is, több út áll előttem, de mindenképp a színpadon. Vagy az élet színpadán vagy egy színházéban. Majd kiderül.
Ha ismersz azért, ha nem, azért beszélgessünk.
Bátran keress!
❤️

Balázs István – a rádióstúdió technikusa

A hangtechnika világában több éves tapasztalatom van. Rádiós műsorokat és szignálokat is előszeretettel gyártok. Jelenleg rendszergazdai és programozói informatikusnak tanulok. Idén lesz a második táborom, de visszagondolva nagyon kár lett volna kihagyni az elsőt! Szakmai kérdésekkel nyugodtan fordulhattok hozzám, maximum együtt nyomozunk a válasz után!

Kuti Sándor – műszaki tanácsadó

Sanyi több, mint 30 éve a Magyar Rádió hangmérnöke. A tábor számára életmentők a tapasztalatai, amelyeket a szakmában és az életben szerzett, hiszen átvészelt már mindenféle politikai rendszert, a Magyar Rádió különböző stílusait, formáit. Jelenleg az MTVA munkatársa. Volt már dolga szalagos felvevővel, magnókazettával, vinyl lemezzel, CD-vel, számítógéppel, és még sorolhatnánk. Kuti Sanyi dolgozott a 80-as évekbeli Petőfi Rádió Reggeli csúcs műsorában, de részt vett annak a modern stúdiónak a megépítésében is, amelyben jelenleg Harsányi Leventéék vezetnek műsort. Tehát tapasztalata óriási kincs. Sanyi a tábori rádióstúdió és a hangrendszer kiépítésében segít a 0. napon, majd a tábor alatt távolról lát el minket jó tanácsokkal.

Share this Post