Tíz szabály öt napra

Kevés szabályt kell betartani egy DUE-táborban, de azokat kötelező. Azért kérünk együttműködésre, hogy a tábor nyújtotta élmény valóban felhőtlen és feledhetetlen legyen.

A DUE Médiahálózat alkotótábort rendez az őszi szünetben, október 28. és november 1. között Makón. Az ország ötven legjobb diákújságírója öt napon át húsz felnőtt, élvonalbeli médiaszakembertől tanulhat újságírást, kreatív írást, rádiózást, tévézést, filmkészítést és fotográfiát, és olyan szabadidős programokon vehet részt, mint a táncház, a hangmozi, a fürdőlátogatás és a kalandparkozás. A részletes programot itt olvashatod el, itt online jelentkezhetsz a táborba, ez a cikk pedig a házirendet ismerteti, példaértékű szűkszavúsággal.

  1. A koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokat itt foglaltuk össze. Kérjük, mindegyiket tartsd be. Úgy általában is vigyázz az egészségedre! Egyél, igyál és aludj annyit, amennyire szükséged van. Ha állandó gyógyszert szedsz, szólj róla a csoportvezetődnek.
  2. Ha bármilyen problémád van, azonnal fordulj a csoportvezetődhöz vagy bármelyik táborvezetőségi taghoz. Minden olyan gondot megoldunk, amiről tudunk!
  3. Ha tüzet vagy balesetet észlelsz, alkalmazd az oktatáson tanultakat, és azonnal riaszd a táborvezetőséget.
  4. Kiskorú vagy? Akkor nem ihatsz alkoholt és nem dohányozhatsz. Nagykorú vagy? Akkor is csak mértékkel, példamutatóan, illetve a kijelölt helyeken. Kábítószer? Ki van zárva. A használója is.
  5. A tábori karszalagot mindig viselned kell.
  6. A tábor területét csak a csoportvezetőd vagy a táborvezető tudtával és engedélyével hagyhatod el. Még akkor is, ha elmúltál 18 éves.
  7. A takarodó időpontja 23 óra. Ez azt jelenti, hogy találj a szobádban olyan elfoglaltságot, ami csendes, kreatív, veszélytelen és törvényes. Mi aludni szoktunk.
  8. A táborlakók életkoruktól függetlenül éjszaka nem mehetnek ki a táborból. A kollégium kapuit ilyenkor bezárjuk. Az intézmény állandó portaszolgálatot biztosít.
  9. A csoportfoglalkozásokon és a műsorértékeléseken (az úgynevezett mustrákon) kötelező részt venned. Minden más lehet vitatéma szakmailag, de ez nem.
  10. Mindent meg kell tenned, hogy az elvállalt feladattal határidőre kész legyél. Legfeljebb nem sikerül, de akkor is jól szórakozunk és sokat tanulunk belőle.

Köszönjük, hogy elolvastad, ha pedig be is tartod, azt különösképpen. Találkozunk Makón!

A táborvezetőség

Share this Post