5 oldal, amit érdemes követni, ha környezettudatosan szeretnél élni

Manapság egyre többen fektetnek nagyobb hangsúlyt a környezetvédelemre. Sokan úgy gondolják, hogy a környezetet óvni csak az ezzel foglalkozó szervezetek által lehet. Pedig sokat tehetünk környezetünkért a hétköznapokban is.

Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan internetes oldalt, aminek követésével elindulhatunk a környezettudatosság útján.

Ádám Tünde írása.

  1. Vászonzsákoslány

Antal Évi a közösségi médiában Vászonzsákoslányként van jelen, a zero waste életmód és a fenntarthatóság magyarországi nagyköveteként. Követhetjük őt a Youtube-on, a Facebookon és az Instagramon is. Tanulhatunk tőle növényi alapú étkezésről, komposztálásról, szelektív hulladékgyűjtésről, és sok más praktikát a zero waste életmód eléréséhez. Évi több mint 10 éve nem eszik húst,és csak azt veszi meg, amire szüksége van. Párjával havonta körülbelül 30-40 %-kal kevesebbet költenek, mint egy „átlagos” 2 személyes háztartás. Nem használnak eldobható műanyag termékeket, nejlonzacskót, alufóliát, folpackot, helyette mosható, viaszos vászonanyagba csomagolják az ételt. Tusfürdő helyett szappant, sampon helyett organikus samponkorongot alkalmaznak. A háztartásban mellőzik a vegyszereket, ezeket szódabikarbónával, mosószódával és ecettel helyettesítik.

  1. Tebe shop

A Tebe shop lényegében egy csomagolásmentes boltként indult, megálmodója Pocsaji Csilla. Weboldalukon megtalálható az eddig alapított Tebe boltok információja, illetve  lehetőség van online vásárlásra, emellett pedig különböző témákban találhatók cikkek is. A Tebe shop jelen van a Tiktokon is, ahová maga Csilla készít videókat szintén változatos témákban.

Maga a bolt nyitásának ötlete annak hatására jött Csillának és párjának, hogy akkoriban nem nagyon volt a közelben olyan hely, aminek segítségével könnyen élhettek volna hulladékmentes életet. Így alapították meg az első Tebe boltot Békéscsabán, azóta pedig több bolt is nyílt az ország bizonyos részein és ez a szám valószínűleg egyre csak gyarapodni fog.

  1. Körforrás

A Körforrás egy családi vállalkozás, ami kezdetben Hulladékmentes néven futott, célja a hulladékmentes életmód népszerűsítése volt, majd idővel ez oktatással is bővült, így alakult meg a Körforrás. Internetes oldalukon kezdők számára gondolatébresztő cikkek érhetők el sok-sok hasznos tippel és érthető előadásokkal, amik receptekkel vannak kiegészítve. A haladóknak pedig online kurzusokat tartanak, hogy még jobban elmélyüljenek a témában. Ezek mellett pedig megtalálható a webshop, ahol zero waste eszközöket lehet beszerezni.  Az internetes oldalukon túl a Körforrás megtalálható a Tiktokon is, ahol szintén érdekes témákról posztolnak.

  1. Greens of Daisy

Bukovicsné Békefi Daisy kertészmérnök Greens of Daisy néven gyárt tartalmakat az Instagramra és a Tiktokra. Megmutatja az embereknek, hogy különféle gyomnövényekből és virágokból milyen módon lehet ételeket, italokat készíteni, és leírja azok hatását az emberi szervezetre. Daisy célja, hogy megismertesse minél több emberrel azt, hogy mennyi mindenre jók a különböző növények. Véleménye szerint ő nem újat próbál mutatni a követőknek, hanem a régi tudást igyekszik átadni.

 

  1. Szebenyi Péter

Szebenyi Péter egy környezetvédelmi influencer, aki nem csak a lakosságot, hanem a cégeket, vállalkozásokat is ellátja hasznos tanácsokkal a környezettudatosság kapcsán. Foglalkozik környezetvédelmi tanácsadással, szemléletformáló oktatással és zöld marketing menedzsmenttel is. Pétert számos közösségi oldalon megtalálható, mivel rendelkezik saját weboldala, Youtube-csatornája és Tiktok oldala is.

Share this Post