Ki mit tud?

A táborozók a DUE tábor ötödik napján bemutathatták különleges képességeiket, a Babcsány András által szervezett „Ki mit tud?”  tehetségkutatóban. A közönséget lehetett akár táncolva, hangszeren játszva vagy énekelve is szórakoztatni az est folyamán.

Kezdésképpen a fentiekben említett műsorvezetőt hallhattuk egy gitárral a kezében, a négy akkordos teóriát játszva. Az első fellépők a 109-es szoba lányai voltak, akik egy csipsz karaokét hajtottak végre, stílusosan egy padon ülve, nasikat majszolva.

Egy vers, egy ének és egy balett előadás után Fodor Döme és Hora Dániel léptek a színpadra, és nyűgözték le a közönséget a Linkin Park egyik számával, saját feldolgozásban. Dani Cs. Lajos gumicsirkének és a TV2 csoport plüsspatkányának segítségével énekelt, Döme pedig gitáron kísérte.

Nemsokkal ezután Henyecz Mimi hatalmas falakat készült lerombolni egy számmal, mivel elmondása szerint eddig csak a saját szobája négy falának énekelt. A produkció egy hatalmas csoportos öleléssel végződött. A nyolcadik fellépők, az „Ők” duó, megcsattogtatták kezeiket, ezzel egy elég érdekes koncertélményt adtak a közönségnek.

Egy meglepetés produkció is volt a tehetségkutató folyamán, amelyben Gyarmati Erik a Csirke Lajos című verset szavalta el a hangszórókon keresztül. Később az alkotó is felfedte magát, a titokzatos Lady Duella mögött nem más rejtőzött, mint Németh Fruzsina.

Az angolos csoport közös produkcióval készült, egy örök klasszikust, a Backstreet Boys Everybody című számát adták elő, amelyből egy teljes táboros éneklés kerekedett ki. A tizenkettedik előadás egy slam volt, amiben Bálint Boglárka elmesélte, milyen egy olyan embernek az élete, aki fél társaságban beszélni. Ezt követte Fodor Döme újabb megjelenése a színpadon, mint imitátor, ez alkalommal ő is énekelt, mégpedig a Never gonna give you up című 80-as évekbeli slágert.

Az utolsó előtti előadásnak a főszereplője Tóth Benedek volt, aki megmutatta többévnyi táncos múltját oroszos mozdulataival. Végül pedig egy nagyobb szabású előadás következett, amelyben táborozók és csoportvezetők egyaránt részt vettek, de elsősorban Velek Domonkos és Lovász Evelin vitték a produkciót.

Egy utolsó utáni műsorra is sor került, a táborvezetőség bizonyos lány tagjai beöltözve, különleges tánccal lepték meg a nézőket és a zsűrit. Az 5 fős bizottság ezután elvonult megbeszélni az eredményt. Végül kialakultak a helyezések, harmadikként Fodor Döme és Hora Dániel, a második helyen Bálint Boglárka és a dobogó legfelső fokán pedig Henyecz Mimi végeztek.

Király Dániel

Share this Post