„A DUE-táborban van a legjobb közösség” – megérkeztek az első táborozói értékelések

Negyvenhárom éve szervezzük ezt a médiatábort, tehát volt időnk megtanulni: részletes és őszinte kritikát kell kérni a táborozóktól, hogy minden évben tudjuk tartani, vagy akár meghaladni a színvonalat.

Július 14-én csak a táborlakóknak ért véget a DUE balatonkenesei médiatábora: a DUE elnöksége, az egyesületi iroda és a táborvezetőség már másnap hozzálátott a tábori újságok, fotók és filmek feltöltéséhez a Digitális Értékmegőrző Archívumba, amely a duema.hu címen ide kattintva érhető el, honlapunkra pedig folyamatosan kerülnek fel a tudósítások.

Ezzel egy időben egy 50 tételes kérdőívet küldtünk el a táborozóinknak. Ez nem azt a célt szolgálja, hogy áradozzanak a szervezőkről és a táborról – szerencsére, ahogyan lejjebb olvasható, sok dicséretet is kapunk -, ezért 1-től 10-ig pontozni lehet az összes táborvezetőségi tag szakmai és pedagógiai felkészültségét, valamint kapcsolatteremtő készségét, illetve a programok, a szállás és az étkezés szervezettségét és színvonalát. Összességében mindenki elégedett volt, de többen fogalmaztak meg építő jellegű kritikákat, ami nagyon helyes, hiszen pontosan erre a hozzáállásra tanítunk mindenkit a DUE-táborban.

A kérdőívet minden táborozónk megkapta, és több mint felük már kitöltötte. Nekik köszönjük, a többieket pedig arra kérjük, hogy segítsék a munkánkat, hiszen ezzel máris megkezdődött a 2025-ös DUE-médiatábor szervezése. Igyekszünk minél hamarabb időpontot, helyszínt és árat közölni.

A kérdőív kitöltőinek nem kötelező megadni a nevüket – sokan, persze, megteszik -, ezért mi is név nélkül idézünk néhány, a szívünket megmelengető választ:

„Ez egy csodálatos lehetőség és életem legjobb tábora volt.”

„Életem legjobb döntése volt, hogy elmentem ebbe a táborba.”

„Elkèpesztően jól èreztem magam, nagyon örülok, hogy ilyen embereket ismerhettem meg, ez volt az èv legjobb kilenc napja.”

„Büszke vagyok, hogy egy ilyen tábornak a részese lehetettem. Nagyon fájt eljönni, és már nagyon várom, hogy jövőre ismét mehessek.”

„A DUE-táborban van a legjobb közösség, és nagyon köszönöm a szervezőknek, hogy mindezt lehetővé tették számunkra.”

„Borzalmasan frusztrált, hogy mindenki sír az utolsó órákban, és hogy mindenki ki van borulva. Kicsit sok volt nekem a szentimentalizmus. Viszont telnek a napok a DUE-tábor nélkül… és kezdem megérteni.”

Köszönettel várjuk a további kitöltéseket is!

Share this Post