Fotós tábor

Szeretnéd megtanulni a fotózás csínját-bínját? Akkor a legjobb helyed nálunk van! Kovács Peti (fotóriporter) és Lakatos Gergő (hobbifotós) mindent megad neked ahhoz, hogy elsajátítsd a fotózás tudományát.

Minden napra érdekes és értékes programokat szerveztünk, amivel könnyen és játékosan tanulhattok, mindemellett jól megismerhetitek egymást, valamint megtanítjuk azt is, milyen egyéniben és csapatban dolgozni. Nem volt még kamera sosem a kezedben? Egyáltalán nem baj, mindent megmutatunk, ami szükséges ahhoz, hogy tudj fotózni! Esetleg már tapasztaltabb vagy a szakmában? Emiatt se aggódj, Kovács Peti segít neked, és tudását, szakmai tapasztalatait bármikor szívesen megosztja veled. Megismerkedhettek a különböző képszerkesztő programokkal (Lightroom, Photoshop stb.), amiket a későbbiekben használnotok is kell majd. Aki kiemelkedő teljesítményt nyújt a táborban, azoknak a képeit publikálni fogjuk a DUE Instagram oldalán. Ebben a csoportban lehetőséged nyílik arra is, hogy egy az adott témában készült képed a tábor zárónapján egy profi kiállításon mutasd be. Itt nem egy csoport, hanem egy befogadó család tagja lehetsz, amelyben mindenki egyenragú tagként vesz részt. Nyilván nem minden a munkáról fog szólni, lesz idő szórakozni bőven. Lesz egy meglepetésünk is számotokra, ezt egyelőre nem áruljuk el, de garantáltan epikus dolog lesz. Jelentkezz hozzánk bátran, tárt karokkal és szeretettel várunk!

Lakatos Gergő

Bemutatkozás:

 Sziasztok! Lakatos Gergő vagyok, hobbifotós. Huszonegy éves vagyok és jelenleg vegyésztechnikusnak tanulok a Debreceni Vegyipariban, ezután pedig Debrecenben szeretnék tovább tanulni a Debreceni Egyetem Természet Tudományi Karán vegyészmérnöknek. Az idei lesz a 6. táborom immáron másodjára csoportvezetőként. A fotózás számomra olyan mint egy életérzés, ha fotózok akkor tudok igazán kibontakozni. Amikor kamera mögé kerülök és készítek egy képet az első szó, ami eszembe jut az az, hogy szabadság, ugyanis teljesen a magam ura vagyok ilyenkor, az elkészülendő képnek már csak a képzelet szab határt. Ugyanezt az érzést szeretném megmutatni mindenkinek, aki az én csoportomba kerül, valamint, hogy tudjanak egy fotós szemével látni, ugyanis mindenről készülhet jó kép, ha megvan a megfelelő szemszög. Mindemellett bárkinek bármilyen dolga van, amiben kell segítség nyugodtan fordulhat hozzám, örömmel segítek mindenben, amiben tudok. Aki jobban ismer tudja rólam, hogy mindenhol IS megfordulok a táboron belül, szóval valószínűleg sokszor össze fogunk futni. Remélem idén is sikerül rengeteg csodálatos emberrel és tehetséggel találkozni. We are the DUE!

Kovács Peti

Bemutatkozás:

Kovács Peti vagyok, a Nemzeti Sport tiszántúli régió külsős fotóriportere. Amennyiben érdekel a fényképezés, és az, ami egy-egy fénykép elkészítése mögött van, akkor a mesterkurzusomon a helyed.  Szó lesz a tanfolyamon az eseményfotózástól kezdve, a sportfotózáson és a protokollfotózáson át a tájkép készítésig lényegében az összes szakágról. Elsajátíthatod majd a fényképezés „szent háromságának” a tudományát. Bepillantást nyerhetsz majd fotóriporterek mindennapjaiba. Szó lesz a gyorsmunkavégzés és a helyszíni képküldés fontosságáról és mikéntjéről. Ha azt szeretnéd, hogy a fénnyel valóban írj, és ne csak a körülmények határozzák meg a későbbi képeidet, akkor a fotós mesterkurzuson a helyed!

 

 

A DUE-táborokba ide kattintva tudsz jelentkezni!