Szemezgetés – két interjú a tábori lapból

A 2024. július 6-14. között megrendezett DUE-médiatábor bőséges terméséből válogató rovatunkban ezúttal a Kenesei RiPort című újság két interjúját emeljük ki.

CSAK TÁNC VAGY VALAMI MÁS? – INTERJÚ SZILÁGYI PATRIKKAL

Tehetséges táborozók után kutatva hallottam először Szilágyi Patrikról, a fotós csoport tagjáról. A sporttánc iránti szenvedélyéről és karrieréről beszélgettünk. Szó esett az első táncpartnerével való kihívásokról és természetesen felmerült a kérdés: profi vagy hobbi szinten szeretné folytatni?

Szilágyi Patrik. Fotó: Adorján Anna.

– Mit sportolsz és mióta foglalkozol ezzel?

Szilágyi Patrik: Sporttáncolok, ami a latin és a standard tánc összetételéből áll. Öt éve csinálom, már és versenyekre is járok.

– Mi motivált arra, hogy sporttáncolj?

Sz. P.: A tánccal való kapcsolatom unokatestvérem születésnapján kezdődött, amikor egy spontán táncbemutatóval leptem meg a családom. Szüleim ezt látva beírattak táncra, ahol már az edzőm az első edzésem után felhívta anyukámat és ezt mondta: „engem versenyekre kell vinni”.

– Milyen nehézséged volt a tánc során?

Sz. P.: Az első táncpartneremmel nem működött a kémia, ezért sajnos hamar új partnert kerestem. A második partneremmel két évig táncoltam, viszont ő már magasabb szinten versenyzett, azokon én nem tudtam jó eredményt elérni, ezért végül leváltottak.

– El tudod képzelni magad a jövőben profi táncosként?

Sz. P.: Őszintén szólva nem szeretnék tanár lenni, nem akarnám ezt teljesen profi szintre emelni. A profi táncos titulust szeretném elérni, viszont nem akarok ebből megélni. Nem szeretném, hogy ez legyen az elsődleges bevételi forrásom.

Pavljuk Lilianna

„NEM TUDNÁM ELKÉPZELNI AZ ÉLETEM VERSENY NÉLKÜL” – INTERJÚ SZAYLY ZITÁVAL

A DUE-táborban nemcsak médiában tehetségesek a táborozók, hanem azon kívül is. Felkerestem Szayly Zitát, a rádiós csoport tagját, aki egy egészen különleges sportot űz.

Szayly Zita. Fotó: Fodor Viktória.

– Mit sportolsz és mióta?

Sz. Z.: Elsős korom óta twirlingezek. A twirling hasonlít a ritmikus gimnasztikához, de ugyanúgy botot használunk hozzá, mint a mazsoretthez, e kettő keveréke: egy alap koreográfiába csempészünk bele elemeket, mint például a bot forgatását, dobálását. Érdekesség, hogy a botmozgás több csoportba sorolható: flippek, vagyis kis dobások, de vannak nagy dobások is. Rollokat is végzünk, ekkor a testen görgetjük át a botot. Ezenkívül van olyan, mikor csupán csuklóból mozgatjuk a sportszert.

– Milyen eredményeket értél el benne?

Sz. Z.: Az egyesületemnél, a Wondergirls Twirling Sport Egyesületnél (Wekerle) háromszor voltam már első helyezett. Idén sajnos csak egy bajnokságon tudtam indulni, mert egy hónapot egészségügyi okok miatt kihagytam. Az utolsó bajnokságon 6. helyezést értem el, illetve egy másik versenyen 4. lettem.

– Mi tetszik a legjobban benne és mit vársz tőle a jövőben?

Sz. Z.: Leginkább a mi kis családias körünket szeretem. A társaimmal együtt mindig támogatjuk és segítjük egymást, ahogy az edzők is minket. Szeretem, hogy igazán bele tudom élni magam az előadásba. Imádom a versenyeket és az izgalmakat. Nem tudnám elképzelni az életem verseny
nélkül. Szeretnék nagyobb eredményeket elérni és kijutni a nemzetközi versenyre.

Hercegh Karolina

Másodközlés. Megjelent a Kenesei RiPort című újság 2024. július 10-i számában Balatonkenesén, a DUE Médiahálózat 43. Országos Kommunikációs és Média Szaktáborában.

A Kenesei RiPort címlapja

Share this Post