Megkezdődött a 2024-es DUE-tábor hivatalos kiértékelése

A 2024. július 6-14. között Balatonkenesén megrendezett DUE-médiatábor után a táborozók több mint háromnegyede kitöltötte a kérdőívünket, amelyben az összes táborvezetőségi tag szakmai és pedagógiai felkészültségét, valamint kapcsolatteremtő készségét, illetve a programok, a szállás és az étkezés szervezettségét és színvonalát véleményezhették.

Köszönjük, hogy a kérdőívnek is ugyanígy neki ültetek!

Nagyon szépen köszönjük azoknak, akik vették a fáradságot a kritika megfogalmazására, és ez ebben az esetben nem pusztán udvarias szólam, hiszen jókora – hozzávetőleg ötven tételes – kérdőívet küldtünk ki minden táborlakónak. A kitöltéshez nem volt kötelező megadniuk a nevüket, de a közösségünket meghatározó bizalomról tanúskodik, hogy sokan a személyazonosságukat vállalva fogalmaztak meg pozitív és negatív kritikát. Ennek kifejezetten örültünk, hiszen a táborban is ez a szokás.

Összességében mindenki elégedett volt. A tábort a legtöbben a hangulata, a csoportvezetők kedvessége, a társaság összetartása, a barátságok mélysége és a közös, szabad, kreatív alkotómunka élménye miatt szerették meg. Az is látszik viszont, hogy az alapképzések és a mesterképzések összehangolása, illetve az utóbbiak felvételi rendszerének terén van még tennivalónk, illetve a szállás és az étkezés minőségén, továbbá a strandolások számán is igyekszünk javítani – bár ezekre jóval kevesebb bírálat érkezett, mint például arra, hogy nem mindenki abba a mesterképzésbe került be, amelyikbe legjobban szeretett volna. Hiába, ez egy szaktábor, itt mindenkit elkap a munkaláz!

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó táborozókat mindig megkérjük, hogy mutassák meg magukat.

A kérdőív komoly dolog, ezért természetesen a fentinél jóval alaposabban elemezzük ki. Augusztus 23-án a táborlakók által már ismert időpontban és helyszínen megtartjuk a Tábor Aftert, amelyen a megjelentekkel személyesen beszélgetünk majd, szeptember végén pedig (amikor még nyílnak a völgyben a kerti virágok…) a táborvezetőség is összeül tanácskozásra. Az lesz az idei tábor utolsó, és egyben a 2025-ös tábor első vezetőségi értekezlete.

Hiszen jövőre is lesz DUE-médiatábor, sorban a negyvennegyedik -, de előtte még idén szeptemberben megünnepeljük a DUE. 35. születésnapját, decemberben rendezünk egy karácsonyi partit, januárban egy téli hétvégi outdoor tábort, tavasszal pedig egy sajtófesztivált. Ezekről a DUE Online folyamatosan tudósít. Mi pedig igyekezni fogunk, hogy minél hamarabb bejelenthessük nektek a jövő évi DUE-tábor időpontját, helyszínét és árát.

Közben honlapunk sem áll le: tovább szemezgetünk a tábori produkciókból és serényen készítjük a portréinterjúkat a legérdekesebb táborlakókkal. Hamarosan Torma Viktóriával, majd Vákics Konráddal és Tótfalusi Fannival olvashattok egy-egy beszélgetést.

Még egyszer köszönjük a sok értékes véleményt, amelyek közül most idézünk néhányat:

„Ez egy csodálatos lehetőség és életem legjobb tábora volt.”

„Életem legjobb döntése volt, hogy elmentem ebbe a táborba.”

„Elkèpesztően jól èreztem magam, nagyon örülök, hogy ilyen embereket ismerhettem meg, ez volt az èv legjobb kilenc napja.”

„Büszke vagyok, hogy egy ilyen tábornak a részese lehetettem. Nagyon fájt eljönni, és már nagyon várom, hogy jövőre ismét mehessek.”

„A DUE-táborban van a legjobb közösség, és nagyon köszönöm a szervezőknek, hogy mindezt lehetővé tették számunkra.”

„Borzalmasan frusztrált, hogy mindenki sír az utolsó órákban, és hogy mindenki ki van borulva. Kicsit sok volt nekem a szentimentalizmus. Viszont telnek a napok a DUE-tábor nélkül… és kezdem megérteni.”

Share this Post