Kecskés István (Kecsó) – szakmai vezető

Kecskés István: sportújságírás

Magyarországon egyetlen olyan újság van, amely a hét minden napján megjelenik. Ennek a témája a sport. Elfogult vagyok, de ha nyomtatott sajtóról van szó, akkor annak bizonyos tekintetben a Nemzeti Sport a csúcsa. Tudom: ma már nem teljesen divatos papír alapú újságot készíteni, de tapasztalatból mondom, hogy ezen keresztül mindent meg lehet tanulni az újságírásról.

Ezt is tesszük. Nem, nem tanulunk meg mindent, de nagyon sok minden megmarad majd abból, amit ebben a mesterképzésben tanulsz. Összeállítunk majd egy sportlapot, olyat amilyen a DUE táboraiban sosem volt még, vagyis a sportolókhoz hasonlóan mi most történelmet írunk majd.

Ha ennek a részese akarsz lenni, akkor jelentkezz a sportújságíró mesterképzésre és garantáltan jó hangulatban tanulunk majd egymástól sok mindent. Az újságírás nemcsak arról szól, hogy hírt, tudósítást, vagy interjút kell készíteni, hanem a csapatban, a közösségben együtt munkálkodásról is.

Írunk majd remek cikkeket és nagyon sokat nevetünk majd. A sport és az újságírás is vidám dolog – együtt pedig különösen az.

Ráadásul, amit itt készítünk azt elteheted emlékbe, nem kell majd beírni a Google-ba a cikked címét, ha újra el akarod olvasni, elég csak benyúlni a fiókodba és elővenni azt az újságot, aminek minden betűjéhez kötődsz majd.

Ami biztos: én helyzetbehozlak, neked csak a gólt kell berúgni.