Közösség, tehetség, barátság, avagy a DUE életérzés

A táborban sokszor elhangzott a fent említett kifejezés, azzal a kijelentéssel párosulva, hogy nem igazán lehet megfogalmazni, mit is jelent ez valójában. Én azért teszek rá egy kísérletet ebben a cikkben, bár tudom mindenkinek kicsit mást jelent. – Ráncsik Virág írása

Az első napon öt ember nyilatkozott azzal kapcsolatban mit várnak a tábortól, milyen érzésekkel jöttek, és mi volt az első benyomásuk, miután beléptek a tábor kapuján. Mindnyájan első táborozók, csak úgy, mint jómagam.

Ketten – Jakó Dóra Anna és Lipcsei Míra – kifejezetten azzal a céllal jöttek, hogy bővítsék ismeretségi körük új, tartós kapcsolatokkal, barátságokkal. Továbbá – Bogdándy Balázs kivételével – mindannyian nagy tudásszomjjal és kemény munkára éhesen érkeztek. Balázs nem jött konkrét céllal, de szerette volna magát valami újban (az ő esetében az újságírásban) kipróbálni. Mint fogalmazott: “Leugrottam a Balatonra kilenc napra.”

Az érzelmeik már nem voltak ilyen határozottak. Szinte mindannyian tartottak tőle, hogyan találják meg a közös hangot a többi táborozóval, mivel többségük barátok nélkül érkezett. Balázs nem említette, hogy izgulna ilyenekért, talán mert fiú, és mert a testvéreivel érkezett. Páhi Kitti Laura legszívesebben elkötött volna egy hajót a kikötőből, amivel haza mehet, mert erős honvágyat érzett.

Az első benyomása mindenkinek pozitív volt. Kedves, mosolygós arcok fogadták az érkezőket. Balázs összetartó közösségként jellemezte a DUE csapatát, amit segítőkész emberek alkotnak. Elmondása szerint még nem oldódott fel az első nap végére, megjegyezte, esélyes, hogy jövőre is jön.

Ilyen gondolatokkal, érzésekkel érkeztek, de vajon hogyan távoznak? A tábor utolsó előtti napján ismét nyilatkozott az öt táborozó arról, hogyan értékeli az elmúlt napokat, beteljesültek-e a félelmeik és/vagy reményeik. A válaszokat az alábbi videóban lehet megtekinteni.

Számomra a DUE az, akik mi valójában vagyunk: a tehetségünk, a szorgalmunk és a szeretetünk.

Kiemelt kép: DUE, mediatabor.hu

Videó: Tamáskovits Gyula Ákos

Share this Post