Mesterképzések

1. Kattanj rá! – Fotós mesterképzés kedvcsináló

Szeretnéd magad élesben is kipróbálni fotózás terén? Erre fotós mesterképzésünk a legjobb választás. Képzésünk alatt kimozdulunk a tábor területéről, és kipróbálhatjátok, milyen terepen dolgozni. Ezen a mesterképzésen lehetőségetek adódik arra is, hogy profi fényképezőgépeket és optikákat használjatok. Ha ez sem lenne elég, a leendő nyolc tagnak egy kis meglepetéssel is készülünk, de ezt majd csak a táborban áruljuk el. Célunk, hogy olyan tudást adjunk át leendő táborozóinknak, amivel, ha ilyen helyzetbe kerülnek, akadályok nélkül tudjanak cselekedni. Kattanj rá, ez nagyot fog menni!

 

 

 

 

 

 

 

2. Promó Nyomó!

Te vagy aki az iskolarádióban, összerakja a szignálokat? Szereted ezerkétszázszor meghallgatni ugyanazt a 30 másodpercet, és csiszolgatni rajta míg végre azt mondod: Nem tökéletes, de már mehet adásba? Hallgatod a nagyokat és utánzod a trükkjeiket? Amikor hozzányúlsz valaki hangjához hirtelen furcsa dolgok történnek körülötted? Igen! Varázserőd van! És én megtanítalak használni! A neved imaging producer! Higgy a fülednek és aranyozd be a hangot! Gyere a Promó-Nyomóba!

 

 

 

 

 

 

 

3. SzínpadON – légy te a tábor zárónapjának sztárja!

Az életben sok olyan szituációval találkozhattok, amikor közönség előtt kell beszélni, vagy beszélgetni valakivel. El kell indítani vagy le kell vezényelni egy iskolai műsort, egy családi rendezvényt, egy egyetemi workshopot, vagy később a munkahelyeden egy prezentációt. Nemcsak a televízióban, a rádióban vagy színházban van szükség ezekre a praktikákra, hanem a hétköznapi életben is jól alkalmazható szakmai fogásokat sajátíthatnak el azok, akiknek ehhez affinitásuk van. Ha jó dumád van, ha szeretsz a társaság középpontjában lenni, az jó kiindulás, de még nem elég ahhoz, hogy el tudd adni magad és egy programot, eseményt vagy produkciót. Mozogj otthonosan közönség előtt, és ne csak élvezd, de használd is a reflektorfényt. Vegyél részt a SzínpadOn mesterképzésen, és légy te a tábor zárónapjának sztárja.

 

 

 

 

 

 

 

4. DELETE

Ha szereted a

DELETE,

akkor először kezdd, aztán végezd el a kreatív írás mesterképzésemet a DUE médiatáborában. Megmutatom neked – nem középiskolás fokon, hanem nyári negyven Celsius fokon -, hogy a balul elsült szöveg jobb lesz, ha írás előtt olvasol, írás közben gondolkodsz, írás után pedig törölsz. Ezért DELETE a képzés neve. Azokat várom bele, akik több jó szöveget olvastak el, mint ahány rosszat írtak. Jöjjenek azok, akiknek szívében nemcsak a szelíd őz, hanem a tigris is elidőz, és akik szerint ez az utóbbi nem egy Majka-dalsor. A csapnivaló helyesírás miatt senkit sem csapok ki, az üres agyúakra viszont lecsapok. Becsapni nem foglak: három nap alatt semmit sem tudsz megtanulni, amit nem tudsz. Arra viszont bőven elegendő, hogy a felszínre hozzuk, ami odabent, mélyen már megvan. A szobrok is úgy készülnek, hogy lekaparják egy nagy kődarabról a felesleges anyagot. Nálam nincs rossz írás. Nálam nincs rossz kérdés. Nálam engem is lehet kritizálni. Viszek nem túl jó szöveget magamtól. Oké, azért nem rosszat is. Hozz te is.

 

 

 

 

 

 

 

5. Ééés tessék

Mai világunk egyik legkifejezőbb művészeti eszköze a film, a mozgókép. Szinte bármilyen történetet meg lehet valósítani általa. Az eszközök tárháza végtelen és az ötleteké is. Mi ebben a világban szeretnénk segíteni a tájékozódást. Megnézzük hogyan lesz egy ötletből forgatókönyv és snittlistát írunk. Megtanuljuk a különböző kompozíciók, plánok, kameramozgatók használatát, és a bevilágítást. Gyakoroljuk a vágást, hangkeverést és a fényelést. Várunk mindenkit, aki a kamera előtt vagy mögött szívesen próbálná ki magát. A mesterképzésünk végére egy kisfilmet fogunk elkészíteni, amit levetítünk az egész tábor előtt az utolsó napon. Sok mindent tanulhattok a munka során és várunk titeket a mesterképzésünkön!

 

 

 

 

 

 

 

6. Ch(e)atGPT

Az újságírói szakmában az elmúlt években jelentős változások történtek a technológiai fejlődés és az online média térhódítása miatt. Az AI technológiák és alkalmazások gyors fejlődése forradalmi változásokat hozott a médiaiparban, és az újságíróknak alkalmazkodniuk kellett ehhez az új korszakhoz.

A Ch(e)atGPT mesterképzés egy olyan platformot biztosít, ahol a hagyományos újságírás és a mesterséges intelligencia ötvöződik.

A képzés során egy valóságos szerkesztőséget hoztok létre, amelyben fiatal újságírókként együttműködtök lehetőséget kínálva, hogy az újságírás hagyományait és az új technológiák erejét egyesítve alkossatok. Azáltal, hogy a ChatGPT-t integráljátok a munkafolyamatba, izgalmas és innovatív megközelítéseket alkalmazhattok az újságírói munkában.

A mesterképzés célja, hogy fejlessze az újságírói képességeidet és segítsen megérteni a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeit az újságírásban.

 

 

 

 

 

 

 

7. Hangosabban

Klímakatasztrófa, szegénység, háború, mesterséges intelligencia. Milyen jövő vár ránk? És mi a dolgunk újságíróként? Észrevesszük-e az igazságtalanságokat, és hogyan használhatjuk a hagyományos, valamint a közösségi médiát, hogy változtassunk a dolgokon? Ezen a mesterkurzuson ezekről a kérdésekről beszélgetünk majd. De lesz konkrét termékünk is: oknyomozó anyagot írunk/forgatunk egy olyan témában, amit ti fontosnak tartotok. Hogy együtt ráérezzünk, miről szól az igazi újságírás, és miért érdemes még ma is ezt a szép és nehéz hivatást választani.

Share this Post